Consortium on Individual Development

Nieuws

Belangrijke prijzen voor Wim Meeus en Stefanie Nelemans

De European Association for Research on Adolescence (EARA) heeft zowel hoogleraar Educatie & Pedagogiek Wim Meeus als onderzoeker Stefanie Nelemans belangrijke prijzen toegekend.

Wim Meeus

Prof. dr. Wim Meeus

Foto: Erik Kottier

Professor dr. Wim Meeus heeft de EARA Lifetime Achievement Award 2016 toegekend gekregen. De European Association for Research on Adolescence kent deze prijs jaarlijks toe aan een onderzoeker wiens werk grote impact heeft gehad op het begrijpen van ontwikkeling en gedrag van adolescenten. The EARA Lifetime Achievement Award is in 2004 in het leven geroepen ter ere van de oprichter van de EARA.

Stefanie Nelemans

NelemansGastonderzoeker dr. Stefanie Nelemans krijgt de EARA Young Scholar Award 2016. Deze jaarlijkse award is bedoeld voor een jonge onderzoeker wiens dissertatie heeft geleid tot empische of theoretische publicaties in internationale tijdschriften, en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan het begrijpen van ontwikkeling en gedrag van adolescenten. Stefanie schreef haar proefschrift in Utrecht bij de afdeling Jeugd & Gezin. Momenteel werkt ze als postdoc aan de Katholieke Universiteit Leuven, en vanaf januari zal zij weer in Utrecht als postdoc aan het werk gaan.