Consortium on Individual Development

Tour de Consortium in Utrecht

Nieuws

Eerste Tour de Consortium in Utrecht

Tour de Consortium in UtrechtRegelmatig presenteren CID-onderzoekers hun laatste resultaten aan elkaar tijdens interactieve meetings. Maar hoe kunnen ons werk beter visualiseren dan het in de praktijk te laten zien? Daarvoor organiseerden we op 7 juni 2016 onze eerste ‘Tour de Consortium’ in Utrecht.

Junior onderzoekers van het Helmholtz Instituut, het UMC Utrecht Hersencentrum en de afdeling Methoden en Statistiek organiseerden de eerste tour. Een enthousiaste groep van 15-20 onderzoekers (zowel junior als senior) kreeg rondleidingen en demonstraties om een beter beeld te krijgen van de experimenten die hier gebeuren.

Na de lunch gaven de onderzoekers van WP4 korte presentaties. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst om rondleidingen te krijgen door de knaagdieren- en vogellabs. Dit gaf een goed beeld van het indrukwekkende werk dat er gedaan wordt, en van wat er allemaal komt kijken bij dit soort onderzoek.

Alle deelnemers waren positief over de rondleidingen en er was genoeg ruimte voor interactie en vragen. De junior onderzoekers van Methoden en Statistiek sloten de tour af met een introductie in computersimulaties en statistiek. De succesvolle eerste Tour de Consortium eindigde met een gezellige borrel.

Dankzij het grote succes volgen er in 2017 meer tours.  Leiden en Groningen staan dan op de planning. Houd hiervoor de agenda in de gaten!